Skip to main content
0

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Inzetvraag: Tijdsindicatie of dagen
Geplaatst 7 maanden 9 dagen geleden in Overig geen verloopdatum

Beschrijving

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. We kijken zorgvuldig naar de juiste match tussen mentor en cliënt, waarbij de wensen van beiden uitgangspunt zijn.

rsz 11rsz 1vrolijke dame met mentor

Voor diverse cliënten zoeken we betrokken vertegenwoordigers (mentoren) die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Wat doet een mentor?

Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen op het gebied van zorg en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking.

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn/haar cliënt, deze leert kennen en weet wat hij of zij leuk en belangrijk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welzijn, die de cliënt zelf niet kan nemen omdat hij/zij ze niet begrijpt of de gevolgen van beslissingen niet kan overzien.

Wil jij het verschil maken voor één van onze cliënten? Kan je goed communiceren, ben je initiatiefrijk, onafhankelijk en integer? Dan is mentorschap iets voor jou.

 

We bieden:

Waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact, ruimte voor eigen inbreng, flexibel in te delen tijden, scholing, begeleiding en ondersteuning, (maatschappelijke) werkervaring op jouw CV, een onkostenvergoeding. Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een ‘bite’. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Werktijd:

De werktijden zijn flexibel in te delen, in overleg met de cliënt. Overdag of ’s avonds, doordeweeks of in het weekend? Je hebt hier zelf de keuze in. Gemiddelde tijdsbesteding is 8 - 10 uur per maand.


 Vacaturenummer: 2023-10-11-001
Dit nummer altijd gebruiken in de communicatie met contactpersonen.

Contactgegevens

Contactpersoon: Bob Pieters
Tel. 06-836 515 25
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:  Klik hier

Meld je aan voor dit vrijwilligerswerk

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Locatie

Lingewaard, Gelderland, Nederland
1598 hits Aanbevolen: