Skip to main content

Ouderenadviseurs

Informatie over Lingewaardse ouderenadviseurs

In de gemeente Lingewaard bestaat er een grote behoefte aan vrijwillige ouderenadviseurs. Dit zijn adviseurs, die met hun eigen levenservaring inwoners op (hoge) leeftijd helpen. Zo kunnen de ouderenadviseurs vertellen wat er zoal te doen is in hun eigen woonomgeving. Ze kennen immers de verenigingen of het buurthuis in de kern. En zijn op de hoogte van het reilen en zeilen in het dorp. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten die nog ontplooid zullen worden.

Maar liefst 12 Lingewaardse ouderenadviseurs (LOA's) staan paraat voor vragen van senioren in de wijk en dorpskern. Vaak vinden oudere inwoners met vragen de weg nog niet naar belangrijke instanties, willen ze hun hart luchten of zitten ze met een lichte hulpvraag. Bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar sociaal contact en het niet lukt om een belastingformulier in te vullen of een uitkering aan te vragen. De LOA staat naast de inwoner, spreidt zijn of haar voelsprieten en kijkt en denkt mee.

U kunt een afspraak maken via het Meldpunt: tel. 088-255 25 55.

Meer informatie?

Bel of mail het Meldpunt SWL 0882552555 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderenadviseurs in de media

Vrijwillige ouderenadviseurs gaan eenzaamheid van senioren in gemeente Lingewaard bestrijden.

Lees hier het hele artikel.