Skip to main content

Gezinsondersteuning

Voor vrijwilligers

Elke ouder kent wel een fase in het leven van een kind waarin het opvoeden of het gezinsleven niet zo makkelijk gaat. Jij kunt als vrijwilligers van SWL het verschil maken in het gezinsleven van een ander.

Jij zet jouw ervaring in om gezinnen te ondersteunen. Geen indicatie, geen behandelplan. Jij biedt ouders waar zij op dat moment het meeste behoefte aan hebben. Door jou voelen zij zich gehoord en gesteund. Ze hervinden hun rust en zelfvertrouwen.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met de projectmedewerkers: Anita Blom via 06 835 805 98 en Kaya Dielessen via 06 139 665 41. Of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat ga je doen als vrijwilliger?

Als vrijwilliger voor gezinsondersteuning ga je wekelijks een paar uur langs bij een gezin. Wat je precies doet is afhankelijk van de vraag. Dit is heel divers. Je kunt gericht meedenken over de opvoeding of gedragsproblemen van een kind. Of de vraag is veel praktischer van aard.Dan ben je luisterend oor bij een kopje koffie, neem je de kinderen mee naar de speeltuin zodat moeder even rust heeft, of denk je mee over hoe ouders hun sociale netwerk kunnen uitbreiden.

Wat kan het je opleveren?

  • Je krijgt een praktische introductie om je voor te bereiden op je rol als gezinsondersteuner
  • Je kunt gebruik maken van individuele coaching
  • Er zijn extra mogelijkheden voor cursussen en scholing
  • Je wordt onderdeel van een groot team van gemotiveerde vrijwilligers
  • Je doet dankbaar werk!
    Gezinnen worden blij van jouw inzet

 

Door Hooijer

“het geeft me een voldaan en dankbaar gevoel”

Door Hooijer (Bemmel) zet zich in als vrijwilliger

Sinds enige tijd zet Door zich in als vrijwillige gezinsondersteuner bij Stichting Welzijn Lingewaard. En het enthousiasme spat van haar af. ,,Ik vind het hartstikke leuk en kom wekelijks bij het gezin. Ik praat met moeder over de opvoeding van haar kind en samen brengen we meer rust en overzicht in haar leefomgeving. Ik had gelijk een klik met haar, we levelen heel makkelijk.

Gezinnen komen met een duidelijke hulpvraag naar SWL toe.,,Ik probeer goed te luisteren naar wat de moeder graag wil en sluit daarbij aan. Wat heeft zij nodig om meer balans te vinden? Ik geef tips en doe voorstellen die bij haar kunnen passen. Zo krijgt ze steeds meer vertrouwen om het straks weer zelf te kunnen. En ik bewaak ook mijn eigen grenzen. Als ik wil overleggen hoe ik met bepaalde situaties kan omgaan, kan ik bij de coördinator gezinsondersteuning van SWL terecht. Het werk geeft veel voldoening. Wat ik het allerleukste vind, is dat ik met een beetje ondersteuning heel veel kan bereiken. En dat geeft moeder me regelmatig terug. Zo mooi hoe een kwaliteit van mezelf haar in stappen verder helpt. Dat geeft mij een heel voldaan en dankbaar gevoel. Ik zie haar ook gelukkiger worden.”


Ook vrijwilliger worden?

Ben je zelf ervaringsdeskundig als opvoeder, heb je een flinke dosis humor, beschik je over een flexibele, sociale en optimistische houding en wil je op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen andere gezinnen verder helpen?
Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Onderstaand een aantal vacatures. Deze vacatures zijn overigens niet allen van SWL gezinsondersteuning, maar ook van andere organisaties. 
klik hier voor het totale aanbod.