Stichting Welzijn Lingewaard
 • Home
 • Activiteiten
 • Kledingruil Lingewaard

Kledingruil Lingewaard

In verband met de nieuwe maatregelen is de Kledingruil voorlopig gesloten.


‘Delen is het nieuwe hebben’, vanuit die gedachte is het initiatief Kledingruil Lingewaard ontstaan. We hebben allemaal wel kleren in de kast, een paar schoenen die we eigenlijk nooit dragen waar iemand anders heel blij van wordt. Hoe leuk zou het zijn als we, zonder dat daar geld aan te pas komt, kleding kunnen ruilen?

Samen met Driestroom en een enthousiaste groep vrijwilligers is Kledingruil Lingewaard gestart en het blijkt een enorm succes. Iedereen is welkom bij Kledingruil Lingewaard. Voor velen is dit initiatief al een opstapje geweest naar een actievere daginvulling of zelfs betaald werk. Er is ook een intensieve samenwerking met de Voedselbank, Vluchtelingenwerk en andere doorverwijzende instanties. 

Openingstijden:

 • Dinsdag       9.30 – 14.00u
 • Woensdag   9.30 – 16.00u
 • Donderdag  9.30 – 14.00u
 • Vrijdag         9.30 – 14.00u

Kledingruil Lingewaard is gevestigd aan Kolkweg 5a in Haalderen (aan de achterkant van Dorpshuis de Tichel).  Kleding inleveren kan tot een kwartier voor sluiting.

Donaties & Ruilregels

Kleding inleveren kan alleen gedurende de openingstijden. Onze medewerkers controleren ter plekke of de kleding aan onderstaande voorwaarden voldoet. Zo niet dan krijgt u de kleding terug. Hiermee behouden we de kwaliteit van de ruilwinkel en tevreden klanten.

 • Kapotte en ongewassen kleding of kleding met vlekken wordt niet ingenomen.
 • Alleen kinderondergoed en nieuw volwassen ondergoed wordt ingenomen.
 • Of een artikel ingenomen wordt en wat de stempelwaarde is, bepalen de medewerkers.
 • Ook als u geen stempels wenst te ontvangen, wordt er eerst gekeken of de kleding aan de voorwaarden voldoet, zo niet dan krijgt u deze terug.
 • Bij inname van kleding ontvangt u stempels, het meenemen van kleding kost stempels.
 • Een saldo aan stempels kan niet worden omgezet in geld.
 • Op meegenomen kleding wordt geen garantie gegeven.

Doorverwijzen

Bij Kledingruil Lingewaard is iedereen uit Lingewaard welkom!
Mensen uit Lingewaard die ingeschreven staan bij de Voedselbank, begeleid worden door Vluchtelingenwerk of doorverwezen door een andere maatschappelijke instanties kunnen bij Kledingruil Lingewaard regelmatig kleding uitzoeken, zonder gebruik te maken van het ruilsysteem. Zij krijgen een aantal stempels toegewezen afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Werkt u bij een maatschappelijke organisatie en wilt u een gezin door verwijzen, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Werkplaats

Behalve een kledingruilwinkel, is er ook een werkplaats waar klein meubel, huis- en tuindecoratie een eigen karakter krijgen. Er worden bloempotten, bezems, kapstokken, vogelhuisjes, dienbladen e.d. eigenhandig beschilderd. Kleine gedoneerde meubels krijgen er een nieuw jasje.

In de werkplaats werken mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers die het leuk vinden creatief bezig te zijn of dingen te maken. De producten worden verkocht in de winkel Makers & Merken in Bemmel. 
 
Meer weten of vrijwilliger worden? Neem contact op via het Meldpunt: 088 255 25 55 of bel direct met: 06 20948522.

Volg ons op ons eigen Youtube kanaal.
Alle films binnen handbereik.

Contact

Bezoekadres:
Cuperstraat 9
6681 AR Bemmel
T 088 - 255 25 50
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Welzijn Lingewaard is een ANBI geregistreerde non-profitorganisatie en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09213570.

Participatiepunt

Contactformulier

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

Onjuiste invoer, probeer opnieuw.

© 2021 Stichting Welzijn Lingewaard

Netnog Websites