Skip to main content
Onderstaand de activiteitenkalender. Met de blauwe buttons kan gefilterd worden op activiteiten in Huissen & Angeren, Bemmel & Haalderen of Gendt & Doornenburg. De paarse buttons filteren op de soort activiteit / aandachtsgebied. SWL heeft bij alle activiteiten een vastgesteld consumptiebeleid. Klik hier om dit te downloaden.

Workshop “Een goed gesprek”

Aantal nog beschikbare plaatsen: 8 x Workshop “Een goed gesprek” (Gratis)
Van 06 Juni 14:00 tot 16:00


Donderdag 6 juni
Van 14:00u tot 16:00u
Cuperstraat 9 te Bemmel
Aantal beschikbare plaatsen: 15

Als vrijwilliger van SWL ben je vaak in contact met inwoners van Lingewaard. Je helpt hen bij een bepaalde ondersteuningsvraag. Soms is dat heel praktisch, maar soms zijn vragen complexer en ben je meer intensief in gesprek met mensen. In die gesprekken neem je altijd jezelf mee. Je bent als het ware het instrument dat van betekenis is voor de ander. Hoe zorg je er dan voor dat je met de inwoner “een goed gesprek” hebt? Hoe blijf je bij jezelf en je eigen behoeften? Hoe beslis je of je alleen luistert en wanneer stel je een vraag? En hoe breng je de ander tot nieuwe, eigen oplossingen?

In deze workshop leer je meer over de volgende onderwerpen:

  • luistertechnieken en luisterhouding
  • Communicatie stops
  • De kracht van nieuwsgierigheid en een oordeelloze houding
  • Het verschil tussen empathisch luisteren en sympathisch luisteren
  • Verschillende manieren om vragen te stellen
  • De juiste vraag om verandering in gang te zetten

Deelname aan deze cursus is gratis.

De cursus wordt gegeven door Anita Blom, projectcoördinator Gezinsondersteuning SWL en aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Voor vragen kun je contact opnemen met Anita door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 06 83 58 05 98.

Locatie: