Skip to main content
Onderstaand de activiteitenkalender. Met de blauwe buttons kan gefilterd worden op activiteiten in Huissen & Angeren, Bemmel & Haalderen of Gendt & Doornenburg. De paarse buttons filteren op de soort activiteit / aandachtsgebied. SWL heeft bij alle activiteiten een vastgesteld consumptiebeleid. Klik hier om dit te downloaden.

Lezing “Vrijwilligers en het Kleine Goede”

Aantal nog beschikbare plaatsen: 84 x Lezing “Vrijwilligers en het Kleine Goede”’ (Gratis)
Van 23 Mei 11:00 tot 12:00

vrijwilligers en het kleine goede 1

Prof. dr. Anne Goossensen werkt als hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek én is vrijwilliger. Zij houdt zich bezig met onderzoek naar de vraag: wat maakt dat mensen in een kwetsbare fase zich gezien en gehoord voelen? Daarbij heeft zij bijzondere aandacht voor ziekte, sterven, rouw en vrijwilligers.

Informatie
Op 23 mei zal zij de lezing “Vrijwilligers en het Kleine Goede” verzorgen in het Dominicanenklooster Huissen. Adres: Stadsdam 1, Huissen.

Tijd: 11.00 uur- 12.00 uur. De lezing is uiteraard gratis toegankelijk. Tussen 12.00 uur en 12.30 uur is er de mogelijkheid even de benen te strekken of  de middagviering in het klooster bij te wonen (dagelijks van 12.20u-12.30u).
Aansluitend, vanaf 12.30 uur is er de mogelijkheid om na te praten tijdens een uitgebreid vegetarisch lunchbuffet, verzorgd door het klooster ( €18, op eigen kosten).

Aanmelding voor alleen de lezing: graag via de website van SWL: www.swlingewaard.nl/activiteiten/swl-academie.

Aanmelding voor de lunch gaat via Marianne te Bokkel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ 0620905084

Meld je aan vóór donderdag 16 mei.

Inhoud
Aan bod komen de relationele vaardigheden van een vrijwilliger. De vrijwilliger als iemand die de ander verbinding biedt, een connectie maakt. En hoe je daar goed in bent of kunt worden. Ze gaat in op onderstaande vragen vanuit wetenschappelijk perspectief:

  • Wat maakt dat vrijwilligerswerk geslaagd is?
  • Wat zijn gewenste, haalbare en goede opbrengsten?
  • Wat is daarvan van tevoren vast te stellen en wat toont zich in de situatie?
  • Wat is goed luisteren en waarom is het zo moeilijk?
  • Wat kunnen we leren over ''Er zijn vanuit levenseinde situaties'' ?

Samenwerking
Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Dominicanenklooster.
SWL en het Dominicanenklooster hebben de intentie uitgesproken om in de toekomst nauwer samen te werken. Het klooster biedt al ruim 150 jaar een open huis aan mensen en organisaties om zich te bezinnen, bezield te raken en in beweging te komen. De activiteiten in het klooster hebben steeds als doel bij te dragen aan een liefdevolle samenleving. Vrijwilligers, mantelzorgers en mensen in een kwetsbare positie hebben daarbij in het bijzonder hun aandacht.

Steekwoorden

#brievenonderzoek #er zijn # 10 stappen in zijn & zien #presentietheorie #responsiviteit #reductie #het kleine goede #gezien worden #erkenning bieden #compassie #inclusie

Locatie: